E un fel de sos foarte bun care se poate manca fara garnitura sau cu garnitura (cartofi pireu, mamaliga, pilaf de orez,etc.).
Aveti nevoie de: 350 g piept de pui
350 g ciuperci champignon
o ceapa
5 linguri smantana
2 linguri faina
sare, piper, patrunjel
Modul de preparare:
Se
taie ceapa, pieptul de pui si ciupercile. Se caleste ceapa in ulei de
masline, pana devine aurie. Se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se
lasa sa se prajeasca vreo 5 minute, pana devine alba. Se adauga
ciupercile. Piperul si sarea se adauga. Se lasa sa se prajeasca pana apa
dupa ciuperci se evapora.
Se
adauga un paharel mic de apa. Se acopera si se lasa sa se inabuse pana
se evapora apa. Apoi se adauga smantana cu cele 2 linguri de faina,
amestecate inainte. Se mai lasa inca 2 minute si apoi se opreste. Se
presara la sfarsit patrunjelul taiat marunt. Si este gata.
Pofta buna sa ai!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu