sâmbătă, 25 februarie 2012

Prajitură cu mere și scorțișoară

Aceasta reteta este facuta de mine! E o prajitura foarte buna, nu sa ma laud dar chiar merita preparata!

Aveti nevoie de:
4 mere pentru blat, 2 mere pentru decor, 3 mere pentru a pune pe fundul tavii
4 oua
200 g zahar pudra
180 g faina
un praf de copt
sare, scortisoara
150 ml lapte
unt cat o nuca
coaja rasa de la o lamaie
unt pentru a unge tava
3 linguri gris
Modul de preparare nu este complicat dar daca urmaresti pasii vei reusi:
Toate merele se curata. Merele care vin asezate pe fundul tavii se tau feliute.
Tava se unge cu unt. Grisul se pune si se presara peste toata suprafata. Se aseaza merele pe fundul tavii, peste care se presara o lingura de zahar si scortisoara.
Merele pentru umplutura se tau cubulete mici. Din nou si peste acestea se presara o lingura zahar si scortisoara.
Merele pentru decor se tau si ele feliute.
Blatul se face in felul urmator: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si coaja de lamaie. Se adauga apoi si  cubuletul de untul spre sfarsit si se mai bate un pic. Albusurile se bat spuma. Se presara restul de zahar si se mai bat un pic. Compozitia cu galbenusuri se toarna peste albusuri si se amesteca cu lingura de lemn. Se adauga laptele. Faina se amesteca cu praful de copt. Aceasta se cerne peste compozitia facuta mai devreme. Se amesteca tot cu lingura de lemn. Se adauga scortisoara, sarea si se pun merele cubutele.
Aceasta compozitie se toarna in tava peste mere. Se uniformizeaza. Se pun si merele de decor. Se pune la cuptor incalzit. Se tine aproximativ 30 de minute. Se scoate si se face testul cu scobitoarea, pentru a fi sigur. Asa am facut si eu.

Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra si scortisoara.

O prajitura delicioasa!

Pofta buna dragilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu