Aceasta reteta este facuta de mine! E o prajitura foarte buna, nu sa ma laud dar chiar merita preparata!
Aveti nevoie de:
4 mere pentru blat, 2 mere pentru decor, 3 mere pentru a pune pe fundul tavii
4 oua
200 g zahar pudra
180 g faina
un praf de copt
sare, scortisoara
150 ml lapte
unt cat o nuca
coaja rasa de la o lamaie
unt pentru a unge tava
3 linguri gris
Modul de preparare nu este complicat dar daca urmaresti pasii vei reusi:
Toate merele se curata. Merele care vin asezate pe fundul tavii se tau feliute.
Tava
se unge cu unt. Grisul se pune si se presara peste toata suprafata. Se
aseaza merele pe fundul tavii, peste care se presara o lingura de zahar
si scortisoara.
Merele pentru umplutura se tau cubulete mici. Din nou si peste acestea se presara o lingura zahar si scortisoara.
Merele pentru decor se tau si ele feliute.
Blatul
se face in felul urmator: Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si coaja de
lamaie. Se adauga apoi si cubuletul de untul spre sfarsit si se mai
bate un pic. Albusurile se bat spuma. Se presara restul de zahar si se
mai bat un pic. Compozitia cu galbenusuri se toarna peste albusuri si se
amesteca cu lingura de lemn. Se adauga laptele. Faina se amesteca cu
praful de copt. Aceasta se cerne peste compozitia facuta mai devreme. Se
amesteca tot cu lingura de lemn. Se adauga scortisoara, sarea si se pun
merele cubutele.
Aceasta
compozitie se toarna in tava peste mere. Se uniformizeaza. Se pun si
merele de decor. Se pune la cuptor incalzit. Se tine aproximativ 30 de
minute. Se scoate si se face testul cu scobitoarea, pentru a fi sigur.
Asa am facut si eu.
Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra si scortisoara.
O prajitura delicioasa!
Pofta buna dragilor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu