joi, 23 februarie 2012

Prajitură "Tort de nucă"



E o prajitura invatata de la mami.

Ingrediente pentru blat:
8 oua
300 g zahar
10 linguri apa
100 g nuca macinata
200 g faina
un praf de copt
Pentru crema:
3 oua
250 g zahar
2 linguri cacao
3-4 linguri apa
250 g unt
100 g nuca macinata
2 pliculete zahar vanilat
o sticluta esenta de vanilie
Mod de prepare:
Blatul se prepara in acest fel. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. La sfarsit se adauga apa. Galbenusurile se bat tare cu zaharul si pe urma se adauga nuca macinata. Aceasta compozitie se adauga peste albusuri. Urmatorul pas este de a cerne treptat faina impreuna cu praful de copt. Se amesteca cu lingura de lemn.
 Tava se pregateste cu hartie de copt sau unsa cu unt. Se toarna in tava si se punela cuptor. Se tine aproximativ 30 de minute (proba scobitorii cea mai buna metoda). Se scoate si se lasa la racit.







Crema:
Se bat ouale cu zaharul, apa si cacaua. SE pune pe abur si se tine pana de ingroasa. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga peste untul frecat bine spuma. La sfarsit de adauga nuca, zaharul vanilat, esenta de vanilie.
Blatul se taie in doua pe orizontala, bineinteles. Se insiropeaza, in caz ca va place insiropat. Cu sirop facut din apa, zahar si suc de lamaie.

Se aseaza crema (se mai lasa un pic pentru deasupra) pe primul blat taiat. Se aseaza celalat blat. Deasupra se pune din nou crema, dar intr-un strat subtire si se presara nuca macinata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu