duminică, 12 februarie 2012

Prajitura cu nuca de cocos intre foi



Mie imi place foarte mult cocosul asa ca imi place sa pregatesc prajituri cu cocos. In concluzie iata reteta:
Ingrediente pentru foi:
300 g faina
150 g zahar
100 g unt
70 ml lapte
un praf de copt
2 linguri cacao
un ou
Puneti toate la un loc , le amestcati bine si apoi faceti doua foi.
Prima foaie se pune pe tava pregatita cu hartie de copt. Apoi se pune crema urmatoare peste foaie. Peste aceasta crema se pune a doua foaie deasupra.

Modul de preparare a cremei de la mijloc:
ingrediente: 6 albusuri
150 g nuca de cocos
150 g zahar
si 150 ml lapte
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat apoi zaharul. Nuca de cocos se opareste cu lapte fierbinte si apoi se lasa sa se raceasca. La urma se adauga la albusuri. Aceasta este crema dintre foi.

Se pune la cuptor pentru un timp de aproximativ 20- 30 de minute.
Crema deasupra
Ingrediente:
6 galbenusuri
150 g zahar
5 linguri lapte
200 g unt
esenta vanilie,  3 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie
Galbenusurile se bat tare cu zaharul, zahar vanilat si laptele.
Se pune apoi pe abur si se tine pana se ingroasa. Apoi se raceste. Dupa ce s-a racit se adauga putin cate putin peste untul batut bine spuma. Adaugam  esenta de vanilie si coaja de lamaie. Aceasta crema se pune peste foaia deasupra.

Deasupra de razuie ciocolata.

Gust bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu