
Asa ca iata ce aveti nevoie:
400 g faina
2 linguri zahar
90 g unt
1 ou
180 ml lapte
o lingurita praf de copt , sare, zahar vanilat
Si se pregateste in felul urmator, nimic mai simplu. Oul cu laptele se bat. Se lasa 2 linguri pentru a le unge deasupra cand se pun in cuptor. Faina, sarea, zaharul, praf de copt se cerne. Se adauga untul rece taiat bucatele. Se amesteca pana se faramiteaza aluatul. Apoi se adauga oul cu laptele. Se amesteca si se intinde pe un praf de faina. Se intinde de 2 cm grosime. Se face forme rotunde cu o cana sau o forma dar nu se invarte pentru ca atunci nu mai cresc, e si asta un secret, ca la mine au fost care nu au crescut:(

Apoi se pune in tava si se ung cu o penula cu laptele si oul ramas. Se pun la cuptor aproximativ 15- 20 minute.


Apoi se scot si se servesc calde sau cu gem asa cum le-am servit eu. Deasupra se pune zahar pudra si scortisoara.



Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu