O combinatie foarte reusita, va spun eu ca e super! Abia ce am
terminat-o ca cei de pe langa mine nu mai aveau rabdare ca au si
ciugulit din ea:D
Pentru a o pregati ai nevoie de:
Pentru blat:
4 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
4 linguri de nuca de cocos
1 lingura de mac
un praf de copt, sare, zahar vanilat un plic
Pentru umplutura:
1 kg de mere rase
150 g unt
un praf de budinca de caramel
130 ml apa
8 g gelatina+ 3 linguri de zahar+5 linguri de apa
4 linguri de suc de lamaie
vanilie
9 linguri de zahar
Pentru glazura:
ciocolata menaj
unt
Mod de preparare:
Ouale
intregi se mixeaza aproximativ 5 minute cu zaharul si zaharul vanilat.
Faina si praful de copt se cerne si se amesteca cu lingura de lemn, de
sus in jos. Iar la sfarsit se adauga nuca de cocos si macul. Se pune
intr-o tava si se tine la cuptor 15 minute( testul cu scobitoarea sa
faceti, ca depinde de cuptor). Se scoate afara si se lasa la racit.
Merele
se razuiesc. Intr-o oala se pune apa, zaharul si budinca. Se amesteca
si se pun la fiert. Se adauga merele rase si amestecate cu sucul de
lamaie, scortisoara si untul. Dupa ce a inceput sa fiarba se mai tine
inca 5 minute. Le lasam la racit si apoi adaugam gelatina si esenta de
vanilie. Gelatina se amesteca cu 3 linguri de zahar si 5 de apa si se
lasa asa 15 minute.
Aceasta
umplutura se pune peste blat. Deasupra vine pusa ciocolata.(topita pe
abur sau la microunde).Se pune impreuna cu untul pana se topeste. Si se
presara migdale maruntite sau orice altceva.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu