marți, 14 februarie 2012

Prajitura delicioasa cu mere, nuca de cocos si mac

O combinatie foarte reusita, va spun eu ca e super! Abia ce am terminat-o ca cei de pe langa mine nu mai aveau rabdare ca au si ciugulit din ea:D

Pentru a o pregati ai nevoie de:
Pentru blat:
4 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
4 linguri de nuca de cocos
1 lingura de mac
un praf de copt, sare, zahar vanilat un plic

Pentru umplutura:
1 kg de mere rase
150 g unt
un praf de budinca de caramel
130 ml apa
8 g gelatina+ 3 linguri de zahar+5 linguri de apa
4 linguri de suc de lamaie
vanilie
9 linguri de zahar
Pentru glazura:
ciocolata menaj
unt
Mod de preparare:
Ouale intregi se mixeaza  aproximativ 5 minute cu zaharul si zaharul vanilat. Faina si praful de copt se cerne si se amesteca cu lingura de lemn, de sus in jos. Iar la sfarsit se adauga nuca de cocos si macul. Se pune intr-o tava si se tine la cuptor 15 minute( testul cu scobitoarea sa faceti, ca depinde de cuptor). Se scoate afara si se lasa la racit.

Merele se razuiesc. Intr-o oala se pune apa, zaharul si budinca. Se amesteca si se pun la fiert. Se adauga merele rase si amestecate cu sucul de lamaie, scortisoara si untul. Dupa ce a inceput sa fiarba se mai tine inca 5 minute. Le lasam la racit si apoi adaugam gelatina si esenta de vanilie. Gelatina se amesteca cu 3 linguri de zahar si 5 de apa si se lasa asa 15 minute.

Aceasta umplutura se pune peste blat. Deasupra vine pusa ciocolata.(topita pe abur sau la microunde).Se pune impreuna cu untul pana se topeste. Si se presara migdale maruntite sau orice altceva.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu