sâmbătă, 18 februarie 2012

Ciocolată de casă

A sosit momentul sa ne indulcim...aceasta e o  reteta care ne indeplineste dorinta.

Ingrediente:
150 g zahar pudra
250 g lapte praf
100ml apa
100 g unt
esenta de rom o sticluta
50 g cacao, dau depinde cat vreti sa fie de concentrata
puteti adauga si alte mirodenii cum ar fi: stafide, nuci, nuca de cocos, etc.

Modul de preparare a ciocolatei:
Apa ca zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, pana devine un sirop.  Apoi se ia de pe foc si se adauga untul taiat bucati, se amesteca pana se topeste.  Se adauga dupa preferinta fiecaruia stafide, nuci, etc. Se cerne laptele praf si cacaoa peste acest sirop. Se amesteca foarte bine si repede sa nu se intareasca si sa nu se faca cocoloase.
Daca vrei sa fie alb nu adaugi cacao si reteta se face la fel.
Tava trebuie pregatita cu o foie de plastic si peste putin de unt. Se pune ciocolata .

Se lasa sa se raceasca 12 ore daca rezista, dar la mine nu a rezistat, ca sa fie buna, buna.
Pofta buna sa ai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu