luni, 20 februarie 2012

Linzer cu mere


Ingrediente:
500 g faina
2 oua
sare
7 linguri de zahar
200 g unt
150 ml lapte dulce cald
coaja de la o lamaie
suc de lamaie
1 kg mere si 200 g zahar pentru ele
scortisoara
3 linguri gris sau pesmet pentru mere
un praf de copt
3 plicuri zahar vanilat
MOD DE PREPARARE:
Faina cu untul se freaca. Separat intr-un castron bat galbenusurile cu zaharul, sare, laptele, coaja de lamaie, suc de lamaie stins cu praf de copt.
Acestea se amesteca si se pun toate peste faina. Se framanta bine. Doar 3/4 din aluat se intinde o foaie si se pune in tava pregatita cu hartie de copt.
Merele se curata. Se razuiesc. Se storc. Se adauga zaharul, scortisoara si grisul. Acestea se pun in tava peste foaie. Deasupra se pun fasii din restul aluatului. Se ia aluatul se imparte in bilute si apoi se lungesc pe masa sa se formeze fasii lungi.

Se pune la cuptor si se lasa pentru 20 de minute. Se scoate si se pune deasupra albusurile batute spuma cu 5 linguri de zahar si coaja de la lamaie. Se pune din nou la cuptor si se tine inca 15 minute.
Pofta buna sa ai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu