duminică, 26 februarie 2012

Cuscus cu tocanita de soia

Din nou am avut posibilitatea de a pregati ceva bunatate, asadar am facut cuscus cu tocanita de soia.

Aveti nevoie  pentru tocanita de soia de:
100 g soia
2 vinete
2 ardei
o ceapa
un morcov
3 ciuperci
patrunjel, sare
250 ml bulion
Pentru cuscus:
2 cani de cuscus
o jumatate de ceapa si o jumatate de ardel
sare, piper
patrunjel
apa: la o cana de cuscus se pune 3 cani de apa, deci aveti nevoie de 6 cani de apa
Mod de preparare:

Legumele se curata si se tau marunt( cepa, ardei si vinetele se tau cubutele), morcovul razuit, ciupercile se tau si ele, dar nu foarte marunt.
Se pune intr-o tigaie la calit cepa, ardei, morcovul si vinetele. Peste ele se presara sare. Cand sunt gata se iau de pe foc. Separat intr-o oala de pune  din aceste legume un sfert din cantitate la care se adauga soia si ciupercile. Se adauga apa incat sa treaca peste soia ca sa poata firbe 15 minute. Dupa 15 minute de fiert se adauga bulionul. Se mai lasa  un minut doua sa fiarba. La sfarsit se presara patrunjelul tocat marunt.
Cuscusul se prepara astfel: Ceapa si ardelul sa taie marunt si se pune la calit. Se lasa un pic apoi se adauga cuscusul si el la prajit. Se prajeste pana devine rosiatic. Apoi se adauga apa. Se pune si sarea si piperul. Dupa ce e fiert, la sfarsit se adauga patrunjelul taiat marunt.
Si aceasta este reteta. Va ia aproximativ o ora jumatate.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu