joi, 1 martie 2012

Prajitura pufoasa cu mere


E miercuri si m-am gandit sa fac o prajitura pentru logodnicul meu:) Si am vrut sa fac ceva cu mere k aveam prin casa, asa k iata ce a iesit, pe cat de simpla pe atat de buna!
Ingrediente:
5 oua
200g faina
200g zahar pudra
7-8 mere (depinde cat sunt de mari)
3 plicuri de zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri apa clocotita si 6 linguri lapte fiert
un praf de copt
120 g unt topit
unt pentru uns tava
gris pentru tava
o lingura cacao (optional)
Mod de preparare:
Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea zaharului si impreuna cu zaharul vanilat. Apoi se pune praful de copt stins cu suc de lamaie. Se presara coaja de lamaie si untul topit. Se amesteca. Se adauga laptele si apa clocotita la sfarsit.
Albusurile se bat spuma. Dupa ce sunt batute bine se adauga zaharul ramas.  Peste albusuri se pune compozitia cu galbenusuri. Si se amesteca cu lingura de lemn. Se adauga faina cernuta.
Se pregateste tava. Se unge cu unt. Si apoi se adauga pesmet sa acopere untul. Merele se curata si se tau felii si se aseaza in tava uniform, sa acopere tava.
Apoi se toarna compozitia, dar nu toata. Se mai lasa un pic la care se adauga cacao cernuta.
Se pune la cuptorul incalzit inanite. Se tine aproximativ 20 25 de minute.
Se scoate din cuptor.
Apoi cand se serveste se pune zahar pudra deasupra . A iesit atat de pufoasa incat merita sa o pregatiti si voi!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu