marți, 31 ianuarie 2012

Clatite cu mac si cocos umplute cu ciocolata


Pentru a face aceste clatite ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
2 oua
3 cani de faina de 250 ml (am folosit aceeasi cana pentru toate sa fie mai usor de masurat)
2 cani de lapte
0 cana de apa
4 linguri de ulei
5 linguri de zahar
un praf de sare
3 plicuri de zahar vanilat
o lingurita scortisoara
2 lingurite de mac
2 linguri de cocos
coaja rasa de la o lamaie
o lingurita esenta de rom
un praf de copt
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana de topeste tot zaharul. Se adauga uleiul, laptele si se mixeaza din nou. Se adauga faina si apa. La sfarsit dupa ce s-au mixat bine se adauga mirodeniile. Praful de copt se adauga la sfarsit. Albusurile se bat spuma si se adauga la sfarsit si se amesteca apoi cu lingura de lemn sa ramana un aluat pufos. Macul si cocosul eu l-am adaugat doar la jumatate din cantitate si restul le-am facut simple.

Apoi se pune o tigaie sa se incinga si cand e calda se pune un polonic din compozitie si se intinde pe toata suprafata. Se coace pe ambele parti. Se coc toate si se pun una peste alta ca sa ramana calde apoi se umplu cu nutela. Se poate umple dupa toate preferintele: cu gem, cu branza, etc. Ies 15 bucati.


Compozitia e destul de groasa si ies destul de groase dar si pufoase. Daca vreti sa fie mai subtiri mai puteti adauga un pic de apa.

Pofta buna sa ai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu