Am vazut aceasta reteta pe mai multe bloguri culinare si am vazut ca
arata asa de bine si am zis ce ar fi sa incerc si eu sa vad cum o
fi...ceva painici ce se fac repede si usor de pregatit..da asa e..repede
si usor de pregatit ..eu in 40 de minute am foat gata si cu spalatul
vaselor si aranjatul bucatariei...
Asa ca iata ce aveti nevoie:
400 g faina
2 linguri zahar
90 g unt
1 ou
180 ml lapte
o lingurita praf de copt , sare, zahar vanilat
Si
se pregateste in felul urmator, nimic mai simplu. Oul cu laptele se
bat. Se lasa 2 linguri pentru a le unge deasupra cand se pun in cuptor.
Faina, sarea, zaharul, praf de copt se cerne. Se adauga untul rece taiat
bucatele. Se amesteca pana se faramiteaza aluatul. Apoi se adauga oul
cu laptele. Se amesteca si se intinde pe un praf de faina. Se intinde de
2 cm grosime. Se face forme rotunde cu o cana sau o forma dar nu se
invarte pentru ca atunci nu mai cresc, e si asta un secret, ca la mine
au fost care nu au crescut:(
Apoi se pune in tava si se ung cu o penula cu laptele si oul ramas. Se pun la cuptor aproximativ 15- 20 minute.
Apoi se scot si se servesc calde sau cu gem asa cum le-am servit eu. Deasupra se pune zahar pudra si scortisoara.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu