E o reteta din Italia, dar se face si la Oradea:D. E foarte simpla si
nu necesita mult timp pentru pregatire (25 minute pregatire+ 10 minute,
copt 10-15 minute). Eu intr-o ora i-am terminat. Au iesit 50 de bucati,
deci de doua ori la cuptor.
Iar ingredientele sunt foarte usor de gasit prin casa. Iata ce aveti nevoie:
150
g unt, 200 g faina de mălai măcinată fină, 150 g făină , 100 g zahăr, 2
ouă, doar gălbenușurile, 3 lămâi, o linguriță praf de copt, un pliculeț
zahăr vanilat.
În primul rând puneți cele 2 făini într-un bol și
așezati-le sub forma unei fântâni. Apoi bateti gălbenușurile cu zaharul
si coaja de lamaie de la cele 3 lamai.
Încorporați
compoziția în făină puțin câte puțin si adăugați untul care a fost
anterior topit si lasat sa se raceasca. Adăugați praful de copt,
amestecați cu grijă până obțineți o compoziție omogenă și apoi lăsați să
se odihnească 10 minute.
După acest timp, puneți pasta pe o
hartie de copt sau pe blatul de la mobila, ajutțndu-vă cu un sucitor să
formați o foaie de 1/2 cm grosime. Folosiți formele speciale și veți
obține biscuiții.
Aranjați
biscuiții într-o tava cu hartie de copt, îi puneți la cuptor la o
temperatură de 180 de grade, lăsând să se coacă pentru 10 - 15 minute
aproximativ. Eu i-am ținut 10 minute, depinde de cuptor. Îi scoateți
afară și îi puneți la răcit.
Sunt cateva bucati decorate cu mac, eu l-am pus dar e optional.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu