Iar ingredientele sunt foarte usor de gasit prin casa. Iata ce aveti nevoie:
150 g unt, 200 g faina de mălai măcinată fină, 150 g făină , 100 g zahăr, 2 ouă, doar gălbenușurile, 3 lămâi, o linguriță praf de copt, un pliculeț zahăr vanilat.
În primul rând puneți cele 2 făini într-un bol și așezati-le sub forma unei fântâni. Apoi bateti gălbenușurile cu zaharul si coaja de lamaie de la cele 3 lamai.
Încorporați compoziția în făină puțin câte puțin si adăugați untul care a fost anterior topit si lasat sa se raceasca. Adăugați praful de copt, amestecați cu grijă până obțineți o compoziție omogenă și apoi lăsați să se odihnească 10 minute.
După acest timp, puneți pasta pe o hartie de copt sau pe blatul de la mobila, ajutțndu-vă cu un sucitor să formați o foaie de 1/2 cm grosime. Folosiți formele speciale și veți obține biscuiții.
Aranjați biscuiții într-o tava cu hartie de copt, îi puneți la cuptor la o temperatură de 180 de grade, lăsând să se coacă pentru 10 - 15 minute aproximativ. Eu i-am ținut 10 minute, depinde de cuptor. Îi scoateți afară și îi puneți la răcit.
Sunt cateva bucati decorate cu mac, eu l-am pus dar e optional.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu