joi, 16 februarie 2012

Mamaliga cu sos de ficatei de pui

O mancare foarte gustoasa si buna.

Pentru sos aveti nevoie de:
500 g de ficat de pui
o ceapa
100 ml bulion
ulei
sare, piper, marar taiat marunt.
Modul de preparare:
Se taie ceapa marunt si se pune la calit. Dupa ce a devenit aurie se adauga ficateii, spalati cu apa rece mai intai. Se adauga piperul si sarea. Se lasa sa fiarba pana sunt fierti ficatei. La sfarsit se pune bulionul, se mai lasa sa fiarba inca vreo 3 minute. Se opreste si apoi se adauga mararul taiat marunt.
Mamaliga se prepara dupa instructiunile de pe pachet si daca nu sunt iata cum se face.
Se pune apa la fiert cu sare. Depinde cata mamaliga vrei sa faci. Dar eu am pus aproximativ 2 litri de apa si am pus o  lingurita de sare. Iar mamaliga aproximativ 500 g. Cand apa fierbe se adauga mamaliga in ploaie si se invarte sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba vreo 5 minute. Apoi se serveste cu sosoul de ficatei.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu