Aceste cornulete le fac de fiecare data de sarbatori, fie in aprilie fie in decembrie, de cand le-am invatat de la matusa mea.
Sunt foarte bune celor care le place cocosul deoarece sunt cu acest ingredient minunat.
Se pregatesc in felul urmator:
500 g faina
350 g unt
2 galbenusuri
100 g nuca de cocos marunta
200 g zahar pudra
3 plicuri de zahar vanilat
esenta de vanilie, sare.
Toate
se amesteca. Faina cu untul apoi se adauga restul, galbenusurile, nuca
de cocos, zaharul, vanilia, sarea. Se amesteca bine si se lasa la
frigider 2 ore. Sau le puteti lasa de seara pana dimineata asa cum am
facut eu.
Se fac apoi cornulete mici. Se pun in tava si se baga la cuptor pentru 10 15 minute.
Apoi
se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Sunt o bunatate de
cornulete!!! NU va spun mai multe mai bine le probati voi. Le puteti
pastra si pe mai mult timp ca sunt foarte bune si asa.
Numai bine si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu